Původní obsah
Od nepovedených coverů k metalovému monumentu: sólová alba Ozzyho od nejhoršího po nejlepší
Třináct sólových studiových alb, několik zásadních kytaristů a kariéra, která opakovaně vstávala z popela. Které Ozzyho desky zestárly nejlépe a které zůstaly ve stínu?
Otevřít původní stránku →
Mi prijde, ze automaticky vsude davaji plusove body za to, ze na albech hral zesnuly Randy Rhoads. Kytarista vyborny, desky take, ale ja osobne bych je neradil jako top. Uz jenom z te produkce, kdy to zni tak jako bez smrncu na tu dobu. Ma nekdo oblibenejsi desky nez ty prvni dve?
Já určitě No More Tears a Ozzmozis, které je pro mě na prvním místě. První dvě alba bych zařadil někam kolem 5 - 6 místa. Bark at the moon, Ultimate sin a No rest for the wicked řadím před ně.
Tak to spolu dost souznime. Ja davam prednost oproti Randymu vzdy Zakkovi. A co rikas na ty novejsi alba od Ozzmozis do posledního alba?
Tak ono to člověk musí brát tak, že se musí přizpůsobit té době. Doporučuji si pustit třeba takový Peace festival z Moskvy v roce 89. Tam ty geniální songy uslyšíte v agrasivnější a tvrdší podobě. Zakk ani Randy se s tím nepářou. Třeba takový songy Flying high again nebo Sweet leaf. Autorka má jaké oblíbené album?
To samozrejme pravdu bdis, ale to nic nemeni, ze zvuk kytar a bicich v pozdejsi Ozzyho snure mi prijde pro poslech lepsi. To je individualni. Jak by znel Randy Rhoads na konci osmdesatek, to se muzeme jen domnivat. Bohuzel.
@polomacenychleb Jo jo, to je právě ono. Jinak to zní a je asi více lidí, co mají rádi ten původní zvuk. Ještě třeba některé dostupné živáky z roku 1981 jsou v dobré kvalitě a tam to zní skvěle. Tak je to ale u spoustu kapel, které nahrávaly na starší audio techniku. Může se zdát, že třeba pozdější remasterované verze jsou o kus vpřed.
Když něco od Ozzyho, dávám přednost Ultimate SIN :-)
@polomacenychleb Ty další alba je za mě dobře posluchatelný Ozzy. Ozzmosis a Perry Mason je taková hymna devadesátek. Ale už těch devadesátek co se blíží k miléniu.
@deborah To je hodně zajímavý výběr. I když ta deska je taková trochu temná. Není tak hororová jako Bark at the moon s vlkodlakem, ale je temná. Ty budeš asi taky hodně temná hádám?